Légúti panaszok

“A klíma használata elkerülhetetlenül is megfázáshoz, köhögéshez, száraz torokhoz vezet, akár komoly megbetegedést eredményez.”

Ha extrém hidegre állítja valaki a légkondicionálót, akkor valóban előfordulhat megbetegedés.
A nyálkahártyák száraz érzetét, különböző készülékek segítségével lehet orvosolni. Erre tökéletes megoldást jelenthet, ha az adott helyiség levegőjének páratartalmát párásító készülék szabályozza. Az allergiás panaszokkal rendelkezőknek plusz jó hír, hogy a klíma a helyiség levegőjét szűri és forgatja, így kintiről semmilyen allergén nem juthat a szoba levegőjébe. Egyes készülékek antibakteriális szűrőkkel vannak ellátva, ami lehetővé teszi a levegő tisztítását a bacilusok megkötésével, elpusztításával.

Légiós betegség és gombás fertőzés

“A klímától légiós betegséget lehet kapni, ami súlyos esetben halállal is végződhet. Emellett a légkondicionáló berendezésben elszaporodnak a gombák, amik szintén komoly egészségügyi kockázattal járnak.”

A légiós betegség valóban komoly kockázati faktor, azonban tudni kell, hogy csak és kizárólag akkor, ha a klímaberendezést nem tisztítják megfelelően. A gombás fertőzésekkel szintén ez a helyzet, a klíma rendszeres és szakszerű karbantartásával könnyen elkerülhetőek ezek a veszélyek.

Ha azonban az előírásoknak megfelelően használjuk, tisztítjuk, és szakember segítségével karbantartjuk, akkor ezekkel a fent említett egészségügyi kockázatokkal szinte nem is kell számolnunk.