Nem egyedülálló vagy ritka eset, hogy valaki klímaberendezéssel fűt nem csupán az átmeneti időszakban, de akár egész télen kizárólagos fűtésként. Az pedig nem véletlen, hogy az áramszolgáltatókon keresztül az állam is nagy kedvezményeket biztosít a klímával fűtésre.

Fűtés esetén más tulajdonságokat és funkciókat kell figyelembe venni és más követelményeket kell támasztani egy berendezéssel szemben, mint ha csak hűtésre használnánk. Ugyanakkor segítségünkkel könnyedén megtalálhatja a lakásához/házához és igényeihez leginkább igazodó megoldást.

A klíma komfortja azonos vagy még jobb is, mint a gázkazáné, fenntartási költsége viszont alacsonyabb. Arról nem beszélve, hogy egy megoldással letudja a téli fűtést és a nyári hűtést is. Újépítésű ház esetében nem kell külön fűtésrendszert megterveztetnie és kiviteleztetnie. Olcsóbban jön ki, mintha egy gáztervet és radiátoros fűtést kellene kiépítenie, és a későbbi költségei is kedvezőbbek. Az átmeneti időszakban gyorsan, akár egy-egy helyiségben is fűthetünk, nem kell az egész központi rendszert beindítani. Klímánkat pedig akár kiegészítő fűtésként is használhatjuk, ha a meglévő fűtési rendszer egy bizonyos hőfok felett már túl drága. Mondhatjuk például azt, hogy a gázkazán teljesítményét úgy állítjuk be, hogy kb. 20°C-ig fűtsön, és a 23-26°C-os komfortos szobahőmérsékletet klímával érjük el.

H tarifás áram

Amennyiben az adott típusú berendezésre igényelhető és a jelenleg hatályos szabványoknak is megfelelő a biztosítékszekrény és az áramhálózat, abban az esetben még kedvezőbb a téli időszakban a fűtési költség. A H tarifás áram a fűtési időszakban, október 15-től a következő év április 15-ig vehető igénybe 0-24 órában. Olyan berendezésekre igényelhető melyek megújuló energiaforrásból képesek fűteni, ide tartoznak a mai modern inverteres klímák is, mivel ezek valójában kis teljesítményű hőszivattyúk. Először ellenőrizni kell a műszaki kritériumokat, és az áramszolgáltatótól kell kérni űrlapokon keresztül a kiépítését ennek a kéttarifás mérőórának. Nyáron A1 normál áron, télen H tarifás áron fog működni a klíma (ennek a díja megegyezik a vezérelt, köznyelvben éjszakainak hívott „B” áramtarifával). Ez a kedvezmény az egész ország területén igényelhető.